Een knaller van formaat

Speeldag 1 – Na het kick-off event was het voor de leerlingen twee weken ongeduldig wachten op de officiĆ«le start van de schoolvoetbalcompetitie. Op woensdag 29 september was het eindelijk zover, de eerste speeldag. Zes van de zeven schoolploegen kwamen in actie, enkel VBS De Klimtoren moest nog in spanning afwachten tot woensdag 6 oktober. Zij namen het dan op tegen VBS Sint Jozef Sint Pieter.  

De andere ploegen werkten in het namiddagzonnetje 3 mooie matchen af, waar fairplay en respect voorop stonden. Alle leerlingen hebben op de eerste competitiedag het beste van zichzelf gegeven om met hun team de overwinning in de wacht te slepen.  

Bij de Community Champions League is een wedstrijd winnen niet het belangrijkste van de namiddag. De leerlingen kunnen uiteraard een aantal punten sprokkelen met hun sportieve prestaties, maar scoren naast het veld levert hen extra veel punten op dankzij het No Heart/No Glory puntensysteem. Goed gedrag, aanwezigheid, een verzorgde locatie en een goede gastploeg zijn kan ervoor zorgen dat de verliezende ploeg op het veld toch als grote winnaar uit de bus komt. 

Het waren drie intense matchen niet alleen op, maar ook naast het veld. Alle spelers verdienen een pluim voor hun prestaties en inzet, maar ook de supporters mogen we niet vergeten in de kijker te zetten. Elke ploeg werd langs de zijlijn uit volle borst aangemoedigd door hun trouwe 12de man.