Het scholenproject Community Champions League ’21-‘22 werd in september 2021 afgetrapt met een kick-off in samenwerking met Sport Vlaanderen. Gisteren mochten we het project succesvol afsluiten met een groot voetbaltornooi waar 12 scholen het tegen elkaar opnamen, met fairplay en respect als belangrijkste waarden.

VOETBALTORNOOI

Het tornooi beloofde een spannende namiddag te zijn en vulde die verwachting ook in. Zo stonden 3 grote bekers te pronken om in de handen terecht te komen van 3 winnaars: een winnaar van het tornooi, een winnaar van de competitie en een winnaar van fairplay. Alle teams gaven het beste van zichzelf en hadden een leuke teamnamiddag! Benieuwd welke scholen onze bekers konden veroveren? De drie winnaars:

  • Winnaar van het tornooi: VBS De Driemaster
  • Winnaar van de fairplay beker: MPI De Steiger
  • Winnaar van de competitie: Roezemoes

We beloonden ook elke ploeg voor hun inzet en fairplay gedurende de hele competitie en op het tornooi met een kleine beker.

AFSLUIT VAN DE COMPETITIE

We sloten ook de competitie af op het tornooi gisteren. 7 scholen hebben zich het hele schooljaar lang elke week ingezet. Niet enkel door te voetballen en zo punten te verdienen, maar ook door zich in te zetten voor de buurt en gemeenschap. Zo werden meer dan 20 buurtbijdrages gedaan, zoals: afval ruimen in de buurt, boodschappen doen voor buurtbewoners, bezoek brengen aan het plaatselijke woonzorgcentrum, sfeerlampjes maken voor de buurtbewoners, en veel meer.

Nog enkele leuke cijfers op een rij:

  • Er werden 42 wedstrijden gespeeld tijdens de competitie
  • In totaal werden er meer dan 680 doelpunten gescoord
  • 340 van de 420 gedragspunten (die verdiend konden worden tijdens de wedstrijden) werden verdiend!

 We kunnen dus besluiten dat deze editie van de Community Champions League succesvol werd afgesloten, waarbij de leerlingen op een voetballende manier leerden omgaan met elkaar op een respectvolle manier met fairplay als belangrijkste waarde.

EEN GLIMP VAN HET TORNOOI

Geconcentreerde en blije gezichten tijdens het eindevent en slottornooi van Community Champions League!