Nu de winterstop en de kerstperiode aan de deur staan, leerlingen examens moeten maken en buitenschoolse activiteiten even moeten wijken, vonden we het een gepast moment om even terug te blikken naar hoe onze fantastische ploegen presteerden tijdens de eerste helft van het Community Champions League seizoen.

Maar hoe is de heenronde nu juist verlopen? Wat waren de hoogtepunten? Welke resultaten hebben alle ploegen neergezet? We vatten de heenronde graag samen in 5 key moments.

1. Kick-Off in Sport Vlaanderen

Woensdag 15 september ging het seizoen van start met een spetterend kick-off event in de sportinnovatiecampus van Sport Vlaanderen Brugge. Alle deelnemende ploegen konden genieten en proeven van verschillende sporten. Freerunning en archery tag, of liever pannavoetbal? er was voor elk wat wils. Net als de leerkrachten genoten de deelnemende ploegen kenbaar van hun woensdagnamiddag.

Een kick-off event, de ideale manier om de tegenstander te leren kennen en tegelijk de energie te doen stromen!

2. Een eerste, intensieve speeldag

Na de kick-off was het twee weken vol ongeduld wachten op de eerste speeldag van de Community Champions League. Op woensdag 29 september werd de scholenvoetbalcompetitie dan na lang wachten officieel afgetrapt. Zes van de zeven schoolploegen kwamen die namiddag in actie, enkel VBS De Klimtoren moest nog een weekje langer wachten. Op woensdag 6 oktober kwamen zij voor het eerst in actie tegen VBS Sint Jozef Sint Pieter.

Uiteindelijk werden het drie intense matchen niet alleen op, maar ook naast het veld. Alle spelers, coaches, scheidsrechters en supporters verdienen een pluim voor hun mooie prestaties en inzet. Niet alleen tijdens de eerste speeldag, maar alle speeldagen van de heenronde.

Aan alle deelnemers, coaches en supporters bedankt, bedankt om er 7 sportieve speeldagen van te maken!

3. Tal van buurtbijdrages

Dat de deelnemende ploegen harten van goud hebben, kunnen we niet ontkennen. Net om deze reden zetten we hun buurtbijdrages met veel plezier nog eens extra in de kijker. Tijdens de heenronde zetten alle teams maar liefst 9 buurtbijdrages op poten. Dit resulteert in uren vrijwilligerswerk door onze youngsters.

Laat dat nu net zijn wat buurtbijdrages zijn, sociale acties, acties die moeten aanzetten tot sociale cohesie en/of de lokale omgeving in de buurt van de school moeten verbeteren. Dit kan gaan van afval opruimen, gezelschapsspelletjes spelen in het plaatselijke woonzorgcentrum tot het organiseren van inzamelacties.

Zo gingen veel teams afval ruimen in het kader van World Cleanup Day en werden er Halloween lichtjes en dromenvangers gemaakt om de buurtbewoners van de scholen een warm hart onder de riem te steken tijdens de winterse maanden. Originele acties die aantonen hoe gemotiveerd en enthousiast de teams van de Community Champions League zijn.

4. De vrijwilligers, onze rots in de branding

Meer dan 500 vrijwilligers vormen het kloppende hart van Club Brugge. Elke dag staan ze klaar om te helpen waar nodig. Zo ook onze scheidsrechters en wedstrijdbegeleiders. Elke woensdagnamiddag kan je hen op de buurtpleintjes en speelplaatsen van de deelnemende scholen vinden. Met veel passie leren ze de ploegen wat fairplay en respect is en hoe voetbal een spel is voor iedereen.

Naast de vele vrijwilligers van Club Brugge zetten we natuurlijk ook graag andere personen in de kijker die op woensdagen vrijwillig en belangeloos tijd vrijmaken voor de Community Champions League matchen. Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, broers, zussen, leerkrachten, coaches…

5. Aanmoediging van de A-kern spelers

Tot slot zetten we de spelers van de A-kern nog even in de kijker. Ze hebben een goed gevulde agenda, maar motiveren onze deelnemende ploegen met heel veel plezier en toewijding. Simon Mignolet deelt maar al te graag zijn 5 beste tips om een top keeper te worden. Maar ook Ellen Martens van Club YLA en Charles De Ketelaere kwamen in de heenronde aan het woord. Zij legden het belang van fairplay uit en wensten onze teams heel veel succes bij hun matchen.

Naast al deze video’s konden de youngsters ook bijleren van onze professionals. Cisse Sandra en Charles De Ketelaere toonden met veel plezier hun beste trucjes. Oefenen en blijven oefenen is de boodschap.

Dit was het dan, de heenronde van de Community Champions League. Ben je benieuwd naar de tweede helft van het seizoen? Houd dan zeker onze website in de gaten. Maar eerst Kerst, Nieuwjaar, examens, workshops, buurtbijdrages en trainingen.

Tot in 2022!