Doelpunten, derby & dolenthousiast

Speeldag 2 – Op woensdag 6 oktober stond alweer de tweede speeldag van de competitie op het programma. Zes razend sportieve ploegen gingen door weer en wind een titanische strijd aan met elkaar. Ze lieten het slechtere weer niet aan hun hart komen en zetten de regendruppels met veel plezier om in doelpunten.

Voor de twee Oostkampse ploegen, VBS De Vaart en BS Koning Boudewijn, stond er die namiddag een rasechte derby op het programma. Onze vliegende reporter was aanwezig en zag dat het, ondanks het weer, een mooie wedstrijd was. Veel doelpunten, nog meer supporters, maar bovenal kameraadschap en fairplay.

Met zeer veel strijdlust ging de derby omstreeks 13u30 van start. De 5 spelers van elke ploeg werden naarmate de 1e helft vorderde steeds gevaarlijker. Gelukkig waren de solide keepers met hun hoofd bij de opdracht. Langs beide kanten deden ze een aantal prachtige reddingen en zorgden er zo voor dat hun team in het spel bleef. We gingen de rust in met 8-0. Maar geen man overboord, de moed zat er bij alle spelers nog in. Tijdens de rust werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd bij beide teams om zo de offensieve speelstijl te waarborgen. Thuisploeg VBS De Vaart kwam scherp uit de startblokken en speelde een aantal mooie combinaties. BS Koning Boudewijn reageerde en probeerde hun tegenstander uit het spel te brengen. Scheidsrechter Philippe moest af en toe ingrijpen om het enthousiasme te temperen, maar het was zeker en vast een mooie match. Op het einde van de rit ging VBS De Vaart met de overwinning naar huis, maar niets is verloren. Voetbal is een spel van vallen, maar nog meer van opstaan. We zijn ervan overtuigd dat BS Koning Boudewijn klaar is voor een revanche volgende wedstrijd.

Ook bij de andere twee matchen werden respect, professionaliteit, fairplay en goed gedrag op en naast het veld hoog in het vaandel gedragen en beloond. Een welverdiende proficiat aan alle spelers, leerkrachten en supporters want dit is waar de Community Champions League echt om draait.

Volgende week staan er opnieuw drie wedstrijden op de kalender.

Wil jij weten wie er won? Welke match zal de vliegende reporter komen kijken? Volg het nieuws op deze pagina en je komt het vanzelf te weten!