Plandelen

♻️ Buurtbijdrages BS Koning Boudewijn & Sint Jozef Sint Pieter – Alle kleine beetjes helpen. Met deze boodschap in het achterhoofd gingen onze twee scholen in oktober aan de slag. Beide teams gingen in hun omgeving afval gaan ruimen. BS Koning Boudewijn in de omgeving van hun eigen school en het team van Sint Jozef Sint Pieter terwijl ze op bosklassen waren.

Zwerfafval dreigt ons te verstikken, letterlijk en figuurlijk. Alle mooie plekken die zou nauw aan onze harten liggen, zijn tegenwoordig bezaaid met plastic. Gelukkig nemen wereldwijd tal van mensen initiatieven om de afvalberg te verminderen. Hier zijn onze jonge helden hét voorbeeld bij uitstek. De leerlingen van BS Koning Boudewijn en Sint Jozef Sint Pieter nemen hier het voortouw en tonen wat we moeten/kunnen doen om de groeiende berg zwerfvuil tegen te gaan.

Het begrip plandelen klinkt nog niet iedereen bekend in de oren, maar onze twee Community Champions League teams kennen het ondertussen als de beste. Het is een nieuwere sporttrend die overgewaaid is uit de Scandinavische landen. Het moet mensen aanzetten om te wandelen en tijdens hun wandeling zwerfvuil op te rapen. Niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor het milieu.

Wij zijn zo fier als een gieter op onze originele en innovatieve teams die keer op keer het beste van zichzelf tonen!

📸 Spot onze enthousiastelingen: