Bijdragen aan de buurt

♻️ Buurtbijdrage VBS De Vaart – Bij Club Brugge geloven we in de kracht van voetbal. Voetbal is meer dan een sport, het is een passie. Een passie die ervoor zorgt dat mensen samenkomen. Wat gebeurt er als we die kracht en passie gaan gebruiken om mensen te engageren? Buurtbijdrages!

Al onze deelnemende teams worden aangemoedigd om doorheen het schooljaar een aantal sociale acties op poten te zetten. De acties moeten aanzetten tot sociale cohesie en/of moeten de lokale omgeving in de buurt van de school verbeteren. Dit kan gaan van afval opruimen, gezelschapsspelletjes spelen in het plaatselijke woonzorgcentrum tot het organiseren van een bepaalde inzamelactie.

VBS De Vaart toonde op 22 september al het goede voorbeeld. De woensdagnamiddag tussen de Kick Off en de eerste matchdag was voor hen geen rustdag. Met een vuilniszak in de aanslag en de zon op hun gezicht gingen de enthousiastelingen op pad. Ze droegen hun steentje bij aan de vierde editie van de World Cleanup Day, beter gekend als de grootste opruimactie ter wereld. In 2020 deden ongeveer 60.000 mensen mee aan de actie, we hopen natuurlijk dat editie 2021, met de hulp van VBS De Vaart, nog een groter succes was!

Goed bezig team!